جوان آنلاین: سردار رادان با اشاره به اینکه پلیس در حوزه حجاب تنها مجری قانون است، گفت: اگر کشف حجاب جرم است، قانون است و اگر اشکالی در قانون است قانون را بررسی کنید، نه اینکه با مجری قانون که با مظلومیت میخواهد قانون را اجرا کند برخورد کنید.
سردار احمدرضا رادان، فرمانده کل نیروی انتظامی صبح دیروز در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه خبرنگار انسانی باهوش، مسئول، توانمند و فهیم است، گفت: «خبرنگاری که این خصیصهها را داشته باشد حسگرهای قوی دارد که حقایق را سریعتر از دیگران پیدا میکند و کاستی و نقصان را زودتر درک میکند و در نهایت خبری منتشر میکند که در دایره انصاف باشد. خبرنگار همیت ملی بالایی دارد و در نتیجه انسان بافضیلتی میشود که جامعهاش را میفهمد و نسبت به آن احساس تعهد میکند.»
۴۰ مأموریت پلیس
سردار رادان با اشاره به چالشهایی که ممکن است در هر سازمانی وجود داشته باشد، گفت: «حتماً در سازمان عریضی مانند انتظامی هم چالشهایی وجود دارد، اما باید آن را ریشهیابی و من تمایل دارم دلایل آن را تشریح کنیم. البته پلیس ایران ۴۰مأموریت دارد و گاهی هم هر یک از مأموریتها شش یا هفت وظیفه دارند. یک مأموریت پلیس تأمین امنیت مرزهاست که موضوعات مختلفی را شامل میشود، در نتیجه شما پلیسی در جمهوری اسلامی دارید که متفاوت از سایر پلیسهای دنیاست. ما پلیسی داریم که در سال ۱۴۰۲، ۹۳ شهید تقدیم ملت کرده است و حتی در مأموریت راهنمایی و رانندگی هم شهید دادهایم. در سال ۱۴۰۳ نیز تاکنون ۳۰ شهید برای امنیت تقدیم کشور کردهایم. از سوی دیگر استاندارد جهانی نسبت پلیس به جمعیت به ازای هر هزار نفر، پنج پلیس است، اما در کشور ما عدد خیلی بیشتر از این است و با استاندارد جهانی فاصله داریم، در ضمن مرزبانی هم در استاندارد جهانی شامل نیروی پلیس نمیشود.»
جنجال حجاب ۲ دختر نوجوان
فرمانده فراجا با اشاره به اینکه باید جامعه را به سمتی هدایت کنیم که اگر قانونی داریم بر مجری قانون خرده نگیریم، ادامه داد: «اگر کشف حجاب جرم است، قانون است و اگر اشکالی در قانون است قانون را بررسی کنید، نه اینکه با مجری قانون که با مظلومیت میخواهد قانون را اجرا کند، برخورد کنید.»
سردار رادان افزود: «موضوع فقط کشف حجاب نیست، از کشف حجاب به برهنگی و از برهنگی به عریانی و موضوعات دیگر میروند. آیا موضوع عفاف و حجاب یک موضوع اجتماعی است یا انتظامی؟ از نظر من یک موضوع اجتماعی است، نه موضوع انتظامی، اما همه موضوعات اجتماعی بایدها و نبایدهایی دارد و باید در بایدها و نبایدها مداخله کرد و این حرکت مسئولانه رسانه است که در جامعه در خصوص احترام به قانون کار کند. مثلاً مگر چهارشنبه آخرسال اجتماعی نیست، اما ما برای برگزاری امنیت در باید و نبایدها بر اساس قانون مداخله میکنیم. ما در ایرانی زندگی میکنیم که سالی ۱۹ هزار تلفات ناشی از تصادفات را داریم که به میزان تلفات یک جنگ میماند، چراکه برخی تخلف میکنند، ما برای حفظ جان مردم ماشین را میخوابانیم، نه برای آزار مردم و دلیلش هم این است که مردم را دوست داریم.»
وی با اشاره به موضوع دستگیری دو دختر نوجوان و انتشار قسمتی از کلیپ برخورد با آن دو دختر گفت: «هیچ کسی فحش این دو نوجوان به همکار ما را ندید و هیچ کس هم نگفت این دو خانم خلاف کردهاند و قانون را زیر پا گذاشتهاند و آن رفتار (مأمور پلیس) هم میشود بد، ولی رفتار غیرقانونی آنها دیده نمیشود و از اینجا به این میرسیم که قاچاقچیان از روی مأموران ما رد میشوند.»
سردار رادان با اشاره به نظریه پنجره شکسته و ارتباط آن با اقتدار پلیس گفت: «اقتدار پلیس نباید شکسته شود و در تمام جهان این را میدانند که نباید اقتدار پلیسشان شکسته شود، چراکه در این صورت دیگر سنگ روی سنگ بند نمیشود.»
فرمانده فراجا گفت: «اگر شهید شدم روی کفن من بنویسید این کسی است که برای حجاب دختران و زنان سرزمینش تلاش کرد.»
سردار رادان در پایان درباره کاهش آمار سرقت گفت: «در سال ۱۴۰۳ در حوزه سرقت تا همین حالا ۲۰ درصد وقوع آن کاهش پیدا کرده و ۳۰درصد هم کشفیات ما افزایش یافته است.»